Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետի մասնագիտությունները

2020-2021 ուստարվա ընդունելության համար այս ֆակուլտետում գործում են հետևյալ 3 մասնագիտությունները․

  • Պարենամթերքի տեխնոլոգիա
  • Խմորման արտադրության տեխնոլոգիա և գինեգործություն
  • Սննդամթերքի անվտանգություն
Խմորման արտադրության տեխնոլոգիա և գինեգործություն

/wp-content/uploads/2019/06/Wine-making.jpg

«Խմորման արտադրությունների տեխնոլոգիա և գինեգործություն» մասնագիտությունն առնչվում է բուսաբուծական մթերքների վերամշակման գործընթացների կազմակերպման և կիրառման, հումքի և ստացված մթերքների` գինու, կոնյակի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների նպատակաուղղված օգտագործման, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծման, կիրառման և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծման հետ:

Այս մասնագիտացմամբ բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա

/wp-content/uploads/2019/06/bakery-products.jpg

«Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունը՝ ուղղված բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, հումքի և ստացված հացամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա

/wp-content/uploads/2019/06/veg-cannings.jpg

«Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է մարդկային գործունեության այն եղանակներին, միջոցներին և մեթոդներին, որոնք ուղղված են բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի ու ստացված պահածոյացման և սննդախտանյութերի մթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա

/wp-content/uploads/2019/06/Meat.jpg

«Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունը` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի և ստացված մսամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

Կաթի, կաթնամթերքի, մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա

/wp-content/uploads/2019/06/milk-and-dairy-1.jpg

«Կաթի, կաթնամթերքի, մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունը՝ ուղղված անասնաբուծական մթերքների վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանն ու կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների իրականացմանը, որոնք միտված են հումքի և ստացված կաթնամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Կաթի, կաթնամթերքի, մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա

/wp-content/uploads/2019/06/Fish-and-Fishery-Products.jpg

«Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունը` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների իրականացմանը, որոնք կնպաստեն հումքի և ստացված ձկնամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և կիրառմանը:

«Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա

/wp-content/uploads/2019/06/leather-technology.jpg

«Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունը` ուղղված անասնաբուծական հումքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների իրականացմանը, ստացված կաշվի և մորթու արտադրանքի նպատակային օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը:

«Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն

/wp-content/uploads/2019/06/food-packages.jpg

«Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որն ուղղված է գյուղատնտեսական և պարենամթերքի փաթեթավորմանը, գովազդմանը, պահպանմանը, ինչպես նաև վերջիններիս միջոցով արտադրանքի առաքման և սպառման գործընթացների կազմակերպմանն ու կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների իրականացմանը:

«Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` ճարտարագետ, դիզայներ, տեխնոլոգ, գովազդի գործակալ, արտադրության պետ, դիզայներական ստուդիայի ղեկավար, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Գյուղատնտեսական հումքի, պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում

/wp-content/uploads/2019/06/food.png

«Գյուղատնտեսական հումքի և պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունը` ուղղված անասնաբուծական և բուսաբուծական մթերքի փորձաքննությանը, ստանդարտացման և սերտիֆիկացման գործընթացների կազմակերպմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների իրականացմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և գիտագործնական այլ խնդիրների լուծմանը:

«Գյուղատնտեսական հումքի և պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ: