Տարեկան հաշվետվությունը Հացի, հրուշակեղենի եւ շոկոլադագործության լաբորատորիայում

Հացի, հրուշակեղենի եւ շոկոլադագործության լաբորատորիայում (վարիչ՝ տ.գ.թ Նարինե Հովհաննիսյան, ԲՄՎՏ ամբիոնի դոցենտ, տ.գ.թ. Հեղինե Մխիթարյան, ասիստենտ՝ Գայանե Ապերյան) խոսել չեն սիրում. փոխարենը անդադրում աշխատում են-ստեղծում-ստեղծագործում:

Համակրելի կանանց աստղաբույլը որոշեց ՀԱԱՀ Սննդագիտության եւ կենսատեխնոլոգիաների գիտահետազոտական ինստիտուտի Բուսական ծագման մթերքի եւ հումքի վերամշակման տեխնոլոգիայի բաժնի այս տարվա հաշվետվությունը համեղ թեյախմությամբ ներկայացնել: Մատուցումը ճաշակավոր էր, գեղեցիկ: Համերը՝ նոր, երբեմն անսպասելի, երբեմն՝ երեւակայությունից դուրս: Էլ դդմի կորիզով՝ առանց շաքարի անույշ խյուս (ավելորդ չշեշտենք, թե որքան առողջարար է), էլ դդմաչրով հաց, էլ դդմով շոկոլադային հրուշակեղեն, էլ հազրեվարդով չորահաց, հապալասային «երեսառածություն», որը հիշենք:

Եւ ինչ նախաամանորային տրամադրություն առանց խափան-ղափամայի, որ աշխարհի խաղաղ գոյակցության, լիության, բարօրության խորհրդնիշ է եղել մեզ համար՝ հազարամյակներ շարունակ:

– Ասում եք՝ նորություններ ունեք ստեղծած,- անթաքույց գոհունակությամբ գործընկերներին է դիմում ռեկտոր Հրաչյա Զաքոյանը, – ո՞րը փորձենք:

– Ամեն ինչ փորձված ու փորձարկված է. անվտանգ, առողջարար, քիչ կալորիականությամբ մթերքներ են, – պատասխանում են այս ամանորյա հրաշք-բաղադրատոմսերի հեղինակները, համեստորեն մոռանալով նաեւ նշել, որ ամեն ինչ շատ համեղ է: Դրանում շատ արագ համոզվեցին ներկաները:

Հրաշալի հաշվետվություն ստացվեց՝ անմոռանալի համեղ, գեղեցիկ, հիշվող: