Տիգրան Խաչատրյան
Ծնվել է 1978 թվականի հոկտեմբերի 11-ին
Երևանի «Արարատ» կոնյակի, գինու-օղու կոմբինատ (ԲԲԸ), կոնյակագործ
Կրթություն և վերապատրաստում
1985 – 1995 թթ. սովորել և գերազանցությամբ ավարտել է Երևանի թիվ 104 միջնակարգ դպրոցը
1996 թվականին ընդունվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետը
2000 թվականին ավարտել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի բակալավրիատը՝ «Խմորման արտադրության տեխնոլոգիա և գինեգործություն» մասնագիությամբ
2000 – 2002 թթ. սովորել և ավարտել է ՀՊԱՀ-ի մագիստրատուրան՝ նույն մասնագիտությամբ, կարմիր դիպլոմով
2001 թ․ ուսումնական պրակտիկա է անցել ԱՄՆ Կալիֆորնիա նահանգի Ֆրեզնոյի համալսառանում
2002 թվականին ընդունվել է ՀՊԱՀ-ի ասպիրանտուրա` նույն մասնագիտությամբ:
Աշխատանքային փորձ
2003 – 2005 թթ. ԱՄՆ գյուղդեպարտամենտի «Ագրոգիտասփյուռի» ծրագրերի բաժին
2004 – 2005 թթ. «Խաղողապտղագինեգործության» գիտահետազոտական կենտրոն, ավագ մասնագետ
2005 – 2007 թթ. Երևանի «Արարատ» կոնյակի-գինու-օղու կոմբինատ ԲԲԸ, հնացման արտադրամաս, տեխնոլոգ
2007 – 2015 թթ. Երևանի «Արարատ» կոնյակի-գինու-օղու կոմբինատ ԲԲԸ, հնացման արտադրամաս, արտադրամասի պետ
2015 թվականից Երևանի «Արարատ» կոնյակի-գինու-օղու կոմբինատ ԲԲԸ, գլխավոր տեխնոլոգ – գլխավոր կոնյակագործ
2018 թվականից առ այսօր ՀԱԱՀ, Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետ, դասախոս
Գիտական գործունեություն
2005 թ. տեխնիկական գիտությունների թեկնածու:
Լեզուների իմացություն
Հայերեն, ռուսերեն, անգլերեն
Հավելյալ տեղեկություն
2023 թ․ ՀԱԱՀ, Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետի արդյունաբերական խորհուրդ, անդամ
Ամուսնացած է, ունի երեք երեխա:
Գիտական հրապարակումներ
Համահեղինակ է 9 գիտական հոդվածների, 3 գրքույկների և 1 մեթոդական աշխատանքի: