Սիմոնյան Նունե Ռուբիկի
տ.գ.թ., դոցենտ
Վարիչ
Հետադարձ կապ
-
- 0009, ՀՀ, ք. Երևան, Տերյան 74,
- ՀԱԱՀ, I մասնաշենք, 105 սենյակ
- Հեռ. (37412) 56 04 24, ներքին՝ 3-86
- [email protected]
0009, ՀՀ, ք. Երևան, Տերյան 74,
1930թ. նորաստեղծ Գյուղատնտեսական ինստիտուտում ստեղծվում է այգեգործական ֆակուլտետը: Տարիների ընթացքում ելնելով հանրապետության ժողովրդական տնտեսության պահանջներից` այգեգործական ֆակուլտետը սկսեց պատրաստել նաև ինժեներ-գինեգործներ և ինժեներ-պահածոյագործներ: 1972 թ. կազմակերպվում է գինեգործության և պահածոյացման տեխնոլոգիայի առանձին ամբիոնը, իսկ 1997թ. սկսվում է նաև «Հացի, հրուշակեղենի, մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտության գծով կադրերի պատրաստումը:
Վերջին 10 տարիների ընթացքում ամբիոնի դասախոսների կողմից տպագրվել է ավելի քան 40 մեթոդական ցուցում, շուրջ 120 գիտական հոդված, 4 մենագրություն, նրանք ստացել են 25-ից ավելգյուտի արտոնագիր:
Ամբիոնում մեծածավալ գիտական և հետազոտական աշխատանքներ են տարվում վայրի թեյաբույսերի առանձին տեսակների, դրանց խառնուրդներից փնջերի ստեղծման, տեխնոլոգիական խնդիրների լուծման ուղղություններով: Աշխատանքներ են տարվում ոչ ավանդական բուսատեսակների կիրառմամբ ֆունկցիոնալ նշանակության հացաբուլկեղենի և հրուշակեղենի տեխնոլոգիաների մշակման, շաքարի բնական փոխարինիչների օգտագործմամբ դիաբետիկ հացաբուլկեղենի և հրուշակեղենի նոր արտադրատեսակների ստեղծման ուղղությամբ: Գիտահետազոտական աշխատանքներ են կատարվում տարածված հումքատեսակներից նյութերի, սննդային ներկանյութերի արտադրման նոր տեխնոլոգիաների մշակման ուղղությամբ: Ամբիոնը գիտահետազոտական աշխատանքներ է իրականացնում նաև մրգերի, հատապտուղների և բանջարեղենի կարճատև ու երկարատև պահպանման տեխնոլոգիաների նորացման ու կատարելագործման ուղղություններով, իսկ գինեգործության ոլորտում իրականացվող գիտահետազոտական աշխատանքները միտված են մրգային գինիների և մրգերից թունդ ալկոհոլային ըմպելիքների արտադրության տեխնոլոգիաների մշակմանը և կատարելագործմանը: Ընթացքի մեջ են սննդարդյունաբերությունում անթափոն տեխնոլոգիաների մշակման աշխատանքները: Ամբիոնը համալրված է չորս մասնագիտացված լաբորատորիաներով, որտեղ անցկացվում են մասնագիտական առարկաների լաբորատոր-գործնական պարապմունքները, կատարվում մագիստրանտների և ասպիրանտների գիտահետազոտական աշխատանքները:
ՈՒսանողների ուսումնաարտադրական և նախադիպլոմային պրակտիկաներն անցկացվում են ճյուղային առաջատար գործարաններում և ձեռնարկություններում: Ամբիոնը համատեղ գիտահետազոտական աշխատանքներ է իրականացնում ՌԴ Կրասնոդարի գյուղատնտեսական արտադրանքի պահպանման և վերամշակման գիտահետազոտական ինստիտուտի հետ:
- Եղիազարյան Հասմիկ Վլադիմիրի – պրոֆեսոր
- Տեր-Մովսեսյան Հասմիկ Ժիրայրի – կ.գ.թ., դոցենտ
- Գասպարյան Գայանե Հարությունի – գ.գ.թ., դոցենտ
- Հովհաննիսյան Գայանե Աթաբեկի – կ.գ.թ., դոցենտ
- Պետրոսյան Աննա Աշոտի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Կոստանյան Կարինե Վարդանի -տ.գ.թ., դոցենտ
- Ստեփանյան Ռոմիկ Աղվանի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Մխիթարյան Հեղինե Վազգենի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Մուրադյան Զարուհի Էդիկի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Գոմցյան Եպրաքսյա Խնկանոսի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Հակոբյան Հայաստան Արմենակի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Հակոբյան Արուսյակ Ռաֆիկի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Պետրոսյան Արմենուհի Վարազդատի – տ.գ.թ., դոցենտ
- Մկրտչյան Դավիթ Արշալույսի – ք.գ.թ., դոցենտ
- Կարապետյան Նարինե Տիգրանի – տ.գ.թ., դասախոս
- Սամվելյան Լիլիա Ռոբերտի – տ.գ.թ., դասախոս
- Ֆահրատյան Աղավնի Արտավազդի – տ.գ.թ.,դասախոս
- Հովհաննիսյան Նարինե Գեղամի – տ.գ.թ., դասախոս
- Յավրույան Նաիրա Վարդանի – տ.գ.թ., դասախոս
- Ջավադյան Հռիփսիմե Գերմանի -ասիստենտ
- Վարդանյան Մերի Ռաֆայելի – ասիստենտ
- Գաբրիելյան Արտակ Հենրիկի – տ․գ․թ․, ասիստենտ
- Խաչատրյան Տիգրան Լյուդվիգի – տ․գ․թ․, ասիստենտ
- Ալոյան Աննա Սուրենի – ասիստենտ
- Հարությունյան Մարինե Ժորայի – կ․գ․թ․, ասիստենտ
- Ղազարյան Արման Սամվելի – ասիստենտ
- Միքայելյան Գոհար Գեղամի – ասիստենտ
- Շահինյան Լուսինե Վանուշի – ասիստենտ
- Բիլյան Ծովինար Սամվելի – ասիստենտ
- Կարապետյան Վարդան Արթուրի – ասիստենտ
- Հովսեփյան Ստելլա Սուրենի -ասիստենտ
- Մկրտչյան Արամայիս Արմենի -ասիստենտ
- Թամազյան Գարիկ Աշոտի -ասիստենտ
- Ղազարյան Լուսիկ Վաղինակի – մասնագետ
- Խաչատրյան Լուսինե Ռոբերտի- մասնագետ
Խմորման արտադրությունների տեխնոլոգիա
Գինու տեխնոլոգիա
Գինու քիմիա
Խմորման արտադր. և գինեգ. տեխ. նախագծ.և սանտեխնիկա
Գինեգ. և գարեջրագ. արտադր. ստանդ., սերտիֆիկաց. և փորձաքննություն
Գինիների և ըմպելիքների որակի օրգանոլեպտիկ գնահատումը
Թունդ ալկոհոկային խմիչքների տեխնոլոգիան
Արտասահմանյան երկրների գինեգործության առանձնահատկությունները
Ոչ ալկոհոլային ըմպելիքների արտադրության տեխնոլոգիա
Հացի, հրուշակեղ. և մակարոնի տեխնոլոգիա
Հացի, հրուշ., մակարոն. ձեռնարկ.տեխ. նախագծ. և սառն. տեխնիկա
Հացի, հրուշ., մակարոնի ստանդարտ., սերտիֆ. և փորձաքննություն
Բուժիչ և կանխարգելիչ սնման հացաբուլկեղենի, հրուշակեղենի արտադրության տեխնոլոգիա
Պահածոյացում և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա
Պահածոյացման և սննդախտանյութերի ստանդարտացում, սերտիֆիկացում և փորձաքննություն
Պահածոների արտադրության երկրորդայինային հումքի վերամշակման տեխնոլոգիաներ
Սննդային հավելումների և կոնսերվանտների կիրառման տեխնոլոգիաներ
Չորացման տեխնոլոգիա
Բուսական ծագման մթերքների å³Ñåանման և í վեñամշակման տեխնոլոգիա
Բուսական ծագման մթերքի ստանդարտացում
Որակի կառավարման համակարգ
Բուսական ծագման մթերքի սերտիֆիկացում
Ստանդարտացման բնագավառի իրավական ակտերը և նորմատիվային փաստաթղթերը