Караханян Марина Георгиевна
Дата рождения 14.10.1974
И. о. завкафедрой технологий переработки продуктов животноводства
Կրթություն և վերապատրաստում
2015թ. մասնակցություն, ANSEF biotech N 3816 «Կաթնաթթվային բակտերիաները և խմորասնկերը նոր ֆունկցիոնալ սննդի համար» նախագիծ, ղեկավար
2014թ. վերապատրաստում, դասընթացներ, GradeA Pasteurized Milk Ordinance ծրագիր, USDA և CARD
2014թ. վերապատրաստում, դասընթացներ, Good Manufacturing Practices and Basic Sanitation ծրագիր, USDA և CARD
2014թ. վերապատրաստում, դասընթացներ, Seafood HACCP Alliance ծրագիր, հավաստագիր, The Associstion of Food and Drag Officials
2013թ. վերապատրաստում, դասընթացներ, The Instructor Development Workshop ծրագիր, USDA և CARD
2013թ. վերապատրաստում, դասընթացներ, Coordinated Response to Food Emergencies: Practice and Execution ծրագիր, USDA և CARD
2013թ. մասնակցություն, «Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության պետական կրթական չափորոշիչի նախագծի մշակման աշխատանքներ,Կրթության ազգային ինստիտուտ
2011թ. վերապատրաստում, դասընթացներ, Successfully completed the workshop on “Standardization and conformity assessment in EU countries” ծրագիր, SARM
2011թ. մասնակցություն, «Յուղի, պանրի և կաթի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտության, «Կաթնային և կաթնաթթվային մթերքների արտադրության վարպետ» որակավորման պետական կրթական չափորոշիչի նախագծի մշակման աշխատանքներ, Կրթության ազգային ինստիտուտ
2010-2012թթ. Միջազգային գիտատեխնիկական կենտրոն, N A 1866 գրանդ, գիտական աշխատող
2009թ. վերապատրաստում, դասընթացներ, Course on Thermal Processing Operations for Canned Food ծրագիր, LSU AgCenter Department of Food Science
2008թ. վերապատրաստում, դասընթաց, «Ստանդարտացում, համապատասխանության գնահատում, որակի կառավարման համակարգեր, սննդամթերքի փորձաքննություն, փորձագետներին ներկայացվող պահանջներ» թեմայով, ՀՀ Էկոնոմիկայի նախարարություն, Ստանդարտների ազգային ինստիտուտ ՓԲԸ, ուսումնական կենտրոն
2003թ. վերապատրաստում, «Ժամանակակից տեխնոլոգիաներ և տեխնոլոգիական հսկողություն կաթնամթերքի արտադրություններում» թեմայով, Մոսկվայի Միջազգային արդյունաբերական ակադեմիա
2001-2004թթ. ասպիրանտուրա, ՀԳԱ, «Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ
2000-2002թթ.մագիստրատուրա ՀԳԱ, «Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ
1995-2000թթ. սովորել և ավարտել է ՀԳԱ-ի Տեխնոլոգիական ֆակուլտետը՝ «Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ:
Աշխատանքային փորձ
2019 թ․ օգոստոսից ՀԱԱՀ, Անասնաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիաների ամբիոն, վարիչի պաշտոնակատար
2012-2019 թ․ օգոստոս ՀԱԱՀ, Անասնաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիաների ամբիոն, դոցենտ
2009-2012թթ. ՀՊԱՀ, Անասնաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիաների ամբիոն, դասախոս
2008-2009թթ. ՀՊԱՀ, Անասնաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիաների ամբիոն, ասիստենտ
2004-2007թթ. «Մուլտի-ԱԳՐՈ» ԳԱԿ, ավագ մանրէաբան
2002-2003թթ. «Ալբատրոս-Ռում» ՍՊԸ, լաբորատորիայի վարիչ
1999-2004թ. «Ալբատրոս-Ռում» ՍՊԸ, լաբորանտ:
Գիտական գործունեություն
2012թ. դոցենտ
2006թ. տեխնիկական գիտությունների թեկնածու:
Հավելյալ տեղեկություն
2019 թ․ սեպտեմբերից ՀԱԱՀ, գիտական խորհուրդ, անդամ
Գիտական հրապարակումներ
Հեղինակ է 17 գիտական աշխատությունների և մեթոդական աշխատանքների, որոնցից 10-ը գիտական հողվածներ են, 2-ը արտոնագիր, 5 մեթոդական ցուցումներ: