Սկյուռիկ Բենո եւ անանուն մկնիկ, կաթնաշոռային պանրի նոր բաղադրատոմս… ՈՒԳԸ աշխատաժողովը փայլուն ընթացավ

Ինչպես ավելի վաղ տեղեկացրել ենք, անցնող շաբաթվա ընթացքում կայացան ՈՒԳԸ ֆակուլտետային նիստերն ու յուրաքանչյուրից ընտրված երեքական լավագույններն այսօր՝ հունիս 13-ին, լիագումար նիստում ներկայացրին իրենց աշխատանքների ամփոփումները:

Մեկնարկին գիտաժողովին բեղուն աշխատանք մաղթեց ռեկտոր Հրաչյա Զաքոյանը: Նա ասաց, որ ՈՒԳԸ աշխատանքները հնարավորություն են տալիս սովորական սովորողից միտք արտադրող անհատ դառնալ: Իսկ միտքը մարդկությանն առաջ մղող հզոր գործոն է. «Պատրաստ եղեք քննադատություն լսելու, բայց չկոտրվելու: Քննադատությունները ձեզ օգնելու են  ավելի ուժեղ եւ անսխալական դառնալ», –  հորդորեց պարոն Զաքոյանը:

Գիտության գծով պրոռեկտոր Հրաչյա Ծպնեցյանն էլ հաջող աշխատանք մաղթեց եւ շնորհակալություն հայտնեց բոլորին, որոնք նախապատրաստել են այս կարեւոր իրադարձությունը:

Ներկայացվեց 13 զեկուցում բուհական կրթության բոլոր տարակարգերի սովորողների մասնակցությամբ՝ քոլեջ-բակալավրիատ-մագիստրատուրա-ասպիրանտուրա: Կային շատ հետաքրքիր կիրառական հետազոտությունների ամփոփումներ: Առողջական անհուսալի վիճակից սկյուռիկին ու մկնիկին կարողացել էին բուժել Արծրունն ու Անահիտը: Արմինեն, Մարիամն ու Լուսինեն դդումի, ջայլամի մսի ապուխտի, կաթնաշոռային պանրի միանգամայն նոր բաղադրատոմսեր էին ստեղծել, անշուշտ գիտական ղեկավարների աչալուրջ-հետեւողական օգնությամբ: Ագրարճարտարագիտականից Գեւորգն էլ Էլեկտրամոբիլի քարշային մարտկոցի հովացման հարցում հստակ դիտարկումներ ներկայացրեց եւ շատ օգտակար խորհուրդներ տվեց: Կային նաեւ պարզապես տեղեկատվական (Կելլին պատմեց օձերի մասին, որ մարդիկ այլեւս նախապաշարված ու վախեցած չլինեն), ռեֆերատիվ բնույթի աշխատանքներ, բայց դրանք էլ իրենց դերն ունեն:

Ժյուրիի անդամ դասախոսները քաջալերում էին երիտասարդներին, իսկ թերությունների դեպքում անչար նկատում. – Երեխեք, ոչինչ, հետագա աշխատանքների համար ենք ասում, որ շտկեք:

Բոլոր մասնակիցներին ռեկտոր Զաքոյանը հավաստագրեր հանձնեց:

Ճեմասրահում ցուցադրություն էր կազմակերպվել եւ մեր սննդի տեխնոլոգների նորարարությունները խանդավառությամբ էին համտեսում բոլորն առանց բացառության: