hy
Armenian (Հայերեն)Russian (Русский)English (United Kingdom)

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱԳՐԱՐԱՅԻՆ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆ

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Շնորհավորանքներ

«Չմոռացվող ցավ» խորագիր

Օնլայն հարց ու պատասխան skype ծրագրի միջոցով երկուշաբթի,չորեքշաբթի,ուրբաթ ժամը՝ 10:00-12:00-ը

Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետի մասնագիտությունները

Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա

«Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, հումքի և ստացված հացամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Խմորման արտադրությունների տեխնոլոգիա և գինեգործություն

«Խմորման արտադրությունների տեխնոլոգիա և գինեգործություն» մասնագիտությունն առնչվում է բուսաբուծական մթերքների վերամշակման գործընթացների կազմակերպման և կիրառման, հումքի և ստացված մթերքի` գինու, կոնյակի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների նպատակաուղղված օգտագործման, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծման, կիրառման և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծման հետ:

Այս մասնագիտացմամբ բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա

«Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է մարդկային գործունեության այն եղանակներին, միջոցներին և մեթոդներին, որոնք ուղղված են բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի ու ստացված պահածոյացման և սննդախտանյութերի մթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա

«Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի և ստացված մսամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Կաթի, կաթնամթերքի, մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա

«Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն ուղղված` անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանն ու կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, որոնք միտված են հումքի և ստացված կաթնամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը,հումքի և ստացված մանկական ու ֆունկցիոնալ սննդամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը,նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը;

«Մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների այն ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի և ստացված մանկական ու ֆունկցիոնալ սննդամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների կիրառմանը:

Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա

«Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, որոնք կնպաստեն հումքի և ստացված ձկնամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և կիրառմանը:

«Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա

«Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական հումքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, ստացված կաշվի և մորթու արտադրանքի նպատակային օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը:

«Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն

«Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որն ուղղված է գյուղատնտեսական պարենամթերքի փաթեթավորմանը, գովազդմանը, պահպանմանը, ինչպես նաև վերջիններիս միջոցով արտադրանքի առաքման և սպառման գործընթացների կազմակերպմանն ու կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը:

«Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` ճարտարագետ, դիզայներ, տեխնոլոգ, գովազդի գործակալ, արտադրության պետ, դիզայներական ստուդիայի ղեկավար, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Գյուղատնտեսական հումքի, պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում

«Գյուղատնտեսական հումքի և պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն`ուղղված անասնաբուծական և բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Գյուղատնտեսական հումքի և պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

 

Միջազգային գիտաժողով ՀԱԱՀ-ում «Բույսերի կենսատեխնոլոգիա՝ հանուն գյուղատնտեսության զարգացման» թեմայով

Միջազգային գիտաժողով ՀԱԱՀ-ում «Բույսերի կենսատեխնոլոգիա՝ հանուն գյուղատնտեսության զարգացման» թեմայով 

«Հայ-նորվեգական համագործակցություն բույսերի մոլեկուլային կենսաբանության և կենսատեխնոլոգիայի ոլորտում՝ հանուն գյուղատնտեսության զարգացման» նախագծի շրջանակում սեպտեմբերի 25-ին եւ 26-ին ՀԱԱՀ-ի փոքր դահլիճում տեղի կունենա «Բույսերի կենսատեխնոլոգիա՝ հանուն գյուղատնտեսության զարգացման» թեմայով միջազգային գիտաժողով։
Նախագծի ամփոփիչ հանդիպում-գիտաժողովի աշխատանքային լեզուն անգլերենն է։ Մանրամասներին կարելի է ծանոթանալ
այստեղ։ Գիտաժողովի ժամանակացույցին կարելի է ծանոթանալ այստեղ։

...

AutoCAD ծրագրակազմի ուսուցման դասընթացներ

AutoCAD ծրագրակազմի ուսուցման դասընթացներ 

ՀԱԱՀ-ի «Կիրառական մեխանիկայի և գրաֆիկայի» ամբիոնը կազմակերպում է AutoCAD ծրագրակազմի կարճաժամկետ ուսուցման անվճար դասընթացներ՝ ապագա շրջանավարտների մասնագիտական մրցունակությունն աշխատաշուկայում բարձրացնելու նպատակով:
Մասնակիցները կսովորեն՝
• Ինքնուրույն իրականացնել փորձարարական և նախագծային աշխատանքներ,
• Նախագծել մեքենաներ, մեխանիզմներ, դրանց հանգույցներ և մեքենամասեր,
• Իրականացնել գեոդեզիական քարտեզների համակարգչային նախագծում,
• Մշակել տեխնիկական փաստաթղթեր, տեխնիկական պայմաններ և այլ նորմատիվային փաստաթղթեր:
Դասընթացները կկազմակերպվեն ս.թ. հոկտեմբերի 1-ից 30-ը՝ շաբաթական 3 անգամ, 1,5 ժամ տևողությամբ: Ցանկացողները կարող են դիմել ՀԱԱՀ-ի 2-րդ մասնաշենք, 509 սենյակ, Արմինե Մարտիրոսյանին: Գրանցման վերջնաժամկետն է սեպտեմբերի 25-ը՝ ժամը 17:00-ը:
Դասընթացներին ակտիվ մասնակցած ուսանողներին կտրվեն նաև վկայագրեր:

...

Կարճաժամկետ բիզնես դասընթացներ Կալիֆոռնիայի Լա Վերնե համալսարանում

Կարճաժամկետ բիզնես դասընթացներ Կալիֆոռնիայի Լա Վերնե համալսարանում

Կալիֆոռնիայի Լա Վերնե համալսարանը (University of La Verne) առաջարկում է ամառային և ձմեռային կարճաժամկետ բիզնես դասընթացներ, որոնց մասնակցելու համար հնարավոր է դիմել կրթաթոշակի: Կրթաթոշակը կարող է ծածկել ծախսերի մինչև 70%-ը:
Կրթաթոշակին դիմելու վերջնաժամկետը ս/թ սեպտեմբերի 22-ն է: Դիմումը լրացնելու համար անհրաժեշտ է անցնել
հետևյալ հղումով: Դիմումին կից ուսանողները պետք է ներկայացնեն նաև CV և տեղեկանք համալսարանից:
(Մանրամասն տեղեկություններ կարող եք գտնել այստեղ:

...
ԱԳՐՈԼՈՒՐ

Իրադարձությունների օրացույց

Սեպտեմբեր 2019
Կիր Երկ Երք Չրք Հնգ Ուբթ Շբթ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Գրանցվեք նորությունների համար

10