hy
Armenian (Հայերեն)Russian (Русский)English (United Kingdom)

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱԳՐԱՐԱՅԻՆ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆ

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Շնորհավորանքներ

«Չմոռացվող ցավ» խորագիր

Օնլայն հարց ու պատասխան skype ծրագրի միջոցով երկուշաբթի,չորեքշաբթի,ուրբաթ ժամը՝ 10:00-12:00-ը

Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետի մասնագիտությունները

Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա

«Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, հումքի և ստացված հացամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Խմորման արտադրությունների տեխնոլոգիա և գինեգործություն

«Խմորման արտադրությունների տեխնոլոգիա և գինեգործություն» մասնագիտությունն առնչվում է բուսաբուծական մթերքների վերամշակման գործընթացների կազմակերպման և կիրառման, հումքի և ստացված մթերքի` գինու, կոնյակի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների նպատակաուղղված օգտագործման, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծման, կիրառման և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծման հետ:

Այս մասնագիտացմամբ բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա

«Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է մարդկային գործունեության այն եղանակներին, միջոցներին և մեթոդներին, որոնք ուղղված են բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի ու ստացված պահածոյացման և սննդախտանյութերի մթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Պահածոյացման և սննդախտանյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա

«Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի և ստացված մսամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Կաթի, կաթնամթերքի, մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա

«Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության (տեխնիկայի, տեխնոլոգիաների, կառավարման և այլն) այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն ուղղված` անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանն ու կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, որոնք միտված են հումքի և ստացված կաթնամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը,հումքի և ստացված մանկական ու ֆունկցիոնալ սննդամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը,նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը, կիրառմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը;

«Մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների այն ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, հումքի և ստացված մանկական ու ֆունկցիոնալ սննդամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների կիրառմանը:

Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա

«Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, որոնք կնպաստեն հումքի և ստացված ձկնամթերքի նպատակաուղղված օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և կիրառմանը:

«Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա

«Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն` ուղղված անասնաբուծական հումքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, ստացված կաշվի և մորթու արտադրանքի նպատակային օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը:

«Կաշվի և մորթու արտադրանքի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն

«Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որն ուղղված է գյուղատնտեսական պարենամթերքի փաթեթավորմանը, գովազդմանը, պահպանմանը, ինչպես նաև վերջիններիս միջոցով արտադրանքի առաքման և սպառման գործընթացների կազմակերպմանն ու կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը:

«Գյուղատնտեսական և պարենային արտադրանքի փաթեթավորման տեխնոլոգիա և դիզայն» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` ճարտարագետ, դիզայներ, տեխնոլոգ, գովազդի գործակալ, արտադրության պետ, դիզայներական ստուդիայի ղեկավար, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

Գյուղատնտեսական հումքի, պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում

«Գյուղատնտեսական հումքի և պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում» մասնագիտությունն առնչվում է գիտության այն բնագավառին, որը ներառում է մարդկային գործունեության եղանակների, միջոցների և մեթոդների ամբողջությունն`ուղղված անասնաբուծական և բուսաբուծական մթերքի վերամշակման գործընթացների կազմակերպմանը և կիրառմանը, արդի տեխնիկատնտեսական հրահանգների օգտագործմանը, նոր տեխնոլոգիական գործընթացների և սարքավորումների ստեղծմանը և դրանց գիտագործնական խնդիրների լուծմանը:

«Գյուղատնտեսական հումքի և պարենամթերքի փորձաքննություն, ստանդարտացում և սերտիֆիկացում» մասնագիտությամբ տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրը կարող է աշխատել որպես` տեխնոլոգ, ճարտարագետ-տեխնոլոգ, ճարտարագետ, արտադրության պետ, լաբորատորիայի վարիչ, փորձագետ, վարպետ, նախագծող, գիտաշխատող, քաղծառայության գլխավոր, առաջատար և կրտսեր ճարտարագետ կամ մասնագետ:

 

ՀԱԱՀ-ի Լեզվի ուսուցման կենտրոնը կազմակերպում է օտար լեզվի դասընթացներ

ՀԱՐԳԵԼԻ
ԳՈՐԾԸՆԿԵՐՆԵՐ

     ՀԱԱՀ-ի Լեզվի ուսուցման կենտրոնը 2019 թ. հունվարի 21-ից կազմակերպում է օտար լեզվի (անգլերեն) դասընթացներ hամալսարանի պրոֆեսորա-դասախոսական և ուսումնա-օժանդակ կազմի համար: Անգլերենի դասընթացները, ըստ լեզվի տիրապետման, նախատեսված են Սկսնակ Ա, Սկսնակ Բ, Նախամիջին, Միջին և Առաջավոր մակարդակների համար: Ուսման մեկ փուլի տևողությունը 2 ամիս է (36 ժամ), իսկ մեկ դասընթացինը` 90 րոպե (10 րոպե ընդմիջմամբ): Պրոֆեսորա-դասախոսական և ուսումնաօժանդակ կազմի համար ուսման մեկ փուլի (2 ամսվա) վճարը կազմում է 7000 դրամ, ևս 7000 դրամ սուբսիդավորում է Համալսարանը: Յուրաքանչյուր փուլից հետո ունկնդիրներն անցնում են ավարտական թեստավորում, որն հաջողությամբ հանձնելու դեպքում փոխադրվում են ուսուցման հաջորդ մակարդակ: Դասընթացներին մասնակցելուց առաջ նախնական թեստավորումն անցնելու նպատակով դիմորդներին խնդրվում է դիմել Լեզվի ուսուցման կենտրոն` 2-րդ մասնաշենք, 219 սենյակ, հեռ.` 010 58-21-43, ներքին՝ 2-92։


...

Ուսանողական գիտական աշխատանքների միջազգային առցանց մրցույթ

Ուսանողական գիտական աշխատանքների միջազգային առցանց մրցույթ

«Սևծովյան գիտություն» ("Black Sea Science") միջազգային ուսանողական մրցույթի կազմակերպչական կոմիտեն հրավիրում է մասնակցելու «Սևծովյան գիտություն 2019» ("Black Sea Science 2019") ուսանողական գիտական աշխատանքների միջազգային առցանց մրցույթին, որը տեղի է ունենալու Օդեսայի սննդի տեխնոլոգիաների ազգային ակադեմիայում (Ուկրաինա) «Սևծովյան համալսարանների ցանց» միջազգային կազմակերպության աջակցությամբ: Գիտական աշխատանքները կարող եք ուղարկել մինչև 2019 թ.-ի հունվարի 15-ը հետևյալ էլ. հասցեին. int_competition@onaft.edu.ua:
Մանրամասների համար այցելեք.
http://isc.onaft.edu.ua/

...

Միջանկյալ հաշվետվության ներկայացում

Միջանկյալ հաշվետվության
ներկայացում

     Ագրարային քաղաքականության և տնտեսագիտության հետազոտական կենտրոնը 2018թ. դեկտեմբերի 6-ին, ժամը 13:30–ին, կներկայացնի «ՀՀ գյուղատնտեսական արտադրանքի իրացման, մրցունակության բարձրացման կառուցակարգերի կատարելագործումը և արտահանման ընդլայնման ուղիները» գիտական ծրագրի միջանկյալ հաշվետվությունը: Ցանկացողները կարող են ներկա լինել ՀԱԱՀ 1-ին մասնաշենքի 245 լսարանում:
Ագրարային քաղաքականության և տնտեսագիտության հետազոտական կենտրոնի տնօրեն Ա. Ե. Ոսկանյան

...
ԱԳՐՈԼՈՒՐ

Իրադարձությունների օրացույց

Դեկտեմբեր 2018
Կիր Երկ Երք Չրք Հնգ Ուբթ Շբթ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Գրանցվեք նորությունների համար

10