hy
Armenian (Հայերեն)Russian (Русский)English (United Kingdom)

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱԳՐԱՐԱՅԻՆ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆ

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

«Չմոռացվող ցավ» խորագիր

Միջազգային գիտաժողով

ՊԱՐԵՆԱՄԹԵՐՔԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆԵՐԻ ՖԱԿՈՒԼՏԵՏ

Ա.Աղաբաբյան
Դեկան՝ տ.գ.դ., պրոֆ.
Աշոտ Արմենի Աղաբաբյան

Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանը սննդի արդյունա-բերության ու գյուղատնտեսական հումքի վերամշակման ճյուղային արտադրությունների համար մասնագետներ պատրաստող միակ բուհն է հանրապետությունում:

1960թ. Երևանի անասնաբուծական-անասնաբուժական ինստիտուտում կազմավորվում է կաթի և կաթնամթերքի ինժեներ-տեխնոլոգների ֆակուլտետը, որի առաջին դեկանն է եղել Թ.Մ Գաբրիելյանը:

1964-1965 ուստարվանից սկսած՝ Հայկական գյուղատնտեսական ինստիտւտի այգեպտղաբանջարաբուծական ֆակուլ-տետը պատրաստում է նաև գինու և պահածոյացման տեխնոլոգներ:

1995թ. Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում հիմնադրվեց տեխնոլոգիական ֆակուլտետը, իսկ 2002թ. ՀՊԱՀ-ում կազմավորվեց պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետը` հետևյալ ամբիոններով.

Ֆակուլտետի շրջանավարտները ստանում են տեխնիկայի և տեխնոլոգիայի բակալավրի և մագիստրոսի աստիճան ներքոհիշյալ մասնագիտությունների գծով.

Որակյալ տեխնոլոգ մասնագետների պատրաստման տեսանկյունից կարևորվում է հագեցած նյութատեխնիկական բազայի առկայությունը, որը լիովին համապատասխանում է լաբորատոր, սեմինար, գործնական պարապմունքների և ուսանողների հետազոտական աշխատանքների կատարման պահանջներին:

ՈՒսանողների ուսումնաարտադրական պրակտիկան անցկացվում է ՀՀ սննդարդյունաբերության առաջատար ձեռնարկություններում, ինչպես նաև ՀԱԱՀ-ի գիտափորձարարական բազաներում:

Ֆակուլտետը համագործակցում է Ռուսաստանի Կ.Ա.Տիմիրյազևի անվան պետական ագրարային, Մոսկվայի կիրառական կենսատեխնոլոգիայի պետական համալսարանների և Մոսկվայի կաթնարդյունաբերության գիտահետազոտական ինստիտուտի հետ:

 
Օնլայն հարց ու պատասխան skype ծրագրի միջոցով երկուշաբթի,չորեքշաբթի,ուրբաթ ժամը՝ 10:00-12:00-ը
ԱԳՐՈԼՈՒՐ

Իրադարձությունների օրացույց

Դեկտեմբեր 2017
Կիր Երկ Երք Չրք Հնգ Ուբթ Շբթ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Գրանցվեք նորությունների համար

10