hy
Armenian (Հայերեն)Russian (Русский)English (United Kingdom)

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱԳՐԱՐԱՅԻՆ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆ

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Շնորհավորանքներ

«Չմոռացվող ցավ» խորագիր

Օնլայն հարց ու պատասխան skype ծրագրի միջոցով երկուշաբթի,չորեքշաբթի,ուրբաթ ժամը՝ 10:00-12:00-ը
Ուրբաթ, Մարտ 15

Իմ փորձն Իտալիայի Սալերնոյի համալսարանում

2018 թվականի սեպտեմբերին հնարավորություն ստացա երրորդ կուրսի առաջին կիսամյակում ուսումս շարունակելու Իտալիայի Սալերնոյի համալսարանում` մասնակցելով Էրազմուս+ ՀԳ1 Միջազգային կրեդիտային շարժունության ծրագրին: Սովորում եմ կաթի, կաթնամթերքի և մանկական ֆունկցիոնալ սննդի

տեխնոլոգիա մասնագիտությամբ, մինչդեռ, Սալերնոյի համալսարանում տեխնոլոգիան ընդգրկում է առհասարակ սննդի ոլորտը: Ուստի կիսամյակի ընթացքում կարողացա ձեռք բերել ոչ միայն մասնագիտական գիտելիքներ, այլև ուսումնասիրեցի գինեգործություն, գարեջրագործություն և յուղերի արտադրություն: Տեղեկացա սննդի անվտանգության միջազգային չափանիշների և պահպանման կանոնների մասին, աշխատեցի լաբորատորիաներում նորագույն սարքավորումներով, այցելեցի գինու և յուղերի արտադրամաս, որտեղ էլ համտեսեցի իտալական գինի և ձիթապտղի յուղ: Սալերնոյի համալսարանն ինձ ավելի սերտորեն կապեց մասնագիտությանս` հնարավորություն տալով համեմատել կաթի, գինու, գարեջրի և սննդի այլ ճյուղերի տեխնոլոգիաները:
Դասաժամերի տևողությունը հիմնականում 2-3 ժամ էր` 5-10 րոպե ընդմիջման իրավունքով: Դասերն ընթանում էին շնորհանդեսների միջոցով: Տիրում էր փոխվստահության և ստեղծագործական շատ դրական մթնոլորտ, որն իր հերթին դրական մեծ ազդեցություն էր ունենում դասախոս-ուսանող հարաբերությունների վրա: Ուսանողներն ընտրած մասնագիտությանը վերաբերվում էին առավելագույն լրջությամբ և դասախոսից հնարավորինս վերցնում էին իրենց անհրաժեշտ գիտելիքները, իսկ դասախոսն իր հերթին օգնում էր ուսանողներին բացահայտելու ընտրած մասնագիտության գաղտնիքները:
Դասընթացներին հաճախելն ազատ սկզբունքով էր, այսինքն` վերջնական գնահատական ձևավորելու ժամանակ հաշվի էին առնվում բացառապես ուսանողի գիտելիքները տվյալ առարկայից` խիստ և մանրակրկիտ քննությունից հետո: Նման ծրագրերը հնարավորություն են տալիս ձեռք բերելու այլազգի ընկերներ և ծանոթանալու նրանց մշակույթին, պատմությանն ու հոգեկերտվածքին:
Իսկ ամենավերջում, կցանկանայի կոչ անել ուսանողներին՝ մասնակցել մեր համալսարանում իրականացվող միջազգային ծրագրերին և բացահայտել աշխարհը յուրովի:


Գոհար Ղարիբյան
Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետի
3-րդ կուրսի ուսանողուհի

 

Մասնակցի´ր «Թելադրություն» նախագծին Ագրարային համալսարանում

Մասնակցի´ր «Թելադրություն» նախագծին Ագրարային համալսարանում 

Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանը միանում է ՀՀ կրթության և գիտության նախարարության հայտարարած «Թելադրություն» նախագծին՝ համալսարանում բացելով թելադրության հարթակ: Նախագծի շրջանակում մարտի 30-ին՝ ժամը 13:00-ին Ագրարային համալսարանում (Տերյան 74, ՀԱԱՀ, 1-ին մասնաշենք, երրորդ հարկ, փոքր դահլիճ) կանցկացվի թելադրություն, որին կարող են մասնակցել բոլոր ցանկացողները՝ անկախ տարիքից, սեռից, մասնագիտությունից: Նախագծին մանրամասնորեն ծանոթանալու և գրանցվելու համար կարող եք այցելել հետևյալ հղումով: 

...

Վիձեմեի (Լատվիա) կիրառական գիտությունների համալսարանում ուսումը շարունակելու հնարավորություն

Հանդիպում «Արկոլադ» ՓԲԸ-ի տնօրենի հետ

ԱԳՐՈԼՈՒՐ

Իրադարձությունների օրացույց

Մարտ 2019
Կիր Երկ Երք Չրք Հնգ Ուբթ Շբթ
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Գրանցվեք նորությունների համար

10