hy
Armenian (Հայերեն)Russian (Русский)English (United Kingdom)

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱԳՐԱՐԱՅԻՆ ՀԱՄԱԼՍԱՐԱՆ

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Շնորհավորանքներ

«Չմոռացվող ցավ» խորագիր

Միջազգային գիտաժողով

Օնլայն հարց ու պատասխան skype ծրագրի միջոցով երկուշաբթի,չորեքշաբթի,ուրբաթ ժամը՝ 10:00-12:00-ը
Երեքշաբթի, Մայիս 22

Գինու համտես գինեդարանում

Հետաքրքիր նախաձեռնությամբ էր հանդես եկել համալսարանի Բուսաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիայի ամբիոնի վարիչ, դոցենտ Նունե Սիմոնյանը. «Խմորման արտադրության տեխնոլոգիա և գինեգործություն» մասնագիտության առկա ուսուցման 4-րդ կուրսում գինու համտեսի դաս էր:

Այն վարում էր Ի-Վի-Էն գինու ակադեմիայի աշխատակից, Բուսաբուծական մթերքների վերամշակման ամբիոնի ասպիրանտ Արտակ Գաբրիելյանը, ով մեկ տարի վերապատրաստման դասընթաց է անցել Գերմանիայի Դաշնային Հանրապետության Գայզենհայմի համալսարանում: Գինու համտեսը մի ամբողջ գիտություն է՝ իր բոլոր օբյեկտիվ ու սուբյեկտիվ հանգամանքներով: Դասն անցնում էր աշխույժ` ուսանողների հարցերի տարափի ներքո: Արտակը նախ մանրամասն խոսեց գինու համտեսին ներկայացվող պահանջների մասին՝ հանգամանորեն կանգ առնելով համտեսի յուրաքանչյուր տարրին ու նրբություններին, քանի որ այդ գործընթացում մանրուքներ չկան՝ սկսած համտեսի սրահից վերջացրած համտեսն անցկացնողի մասնագիտական որակավորումով:
Բուսաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիայի ամբիոնի վարիչ Նունե Սիմոնյանն ընթացքում նշեց գինու համտեսի կազմակերպման կարևորությունը՝ որպես արտադրանքի իրացման առաջնահերթություն, և շեշտեց մի կարևոր հանգամանքի մասին:
Այսպես. գինու արտադրության ապագա տեխնոլոգները «Գինու տեխնոլոգիա» առարկայի դասընթացում ծանոթանում են գինու համտեսին՝ որպես գինու որակի որոշման հետարտադրական կարևոր գործընթաց: Սակայն 2018-2019 ուստարվա ծրագրում արդեն գինու համտեսն ընդգրկվել է որպես առանձին առարկա: Ավելացնենք, որ համտեսի համար անհրաժեշտ տարբեր տեսակի գինիները հատկացրել էր «Արմենիա վայն» գինու գործարանը:

 

Հայտարարություն

Ասպիրանտուրայի ընդունելության հայտարարություն

Հայտարարություն

Մրցույթ Erasmus+ «Միջազգային կրեդիտային շարժունություն» կրթաթոշակային ծրագրի շրջանակներում Գայզենհայմի համալսարանում (Գերմանիա) սովորելու համար:

Ուսման տևողությունը 10 ամիս է: ՀԱԱՀ-ից Գայզենհայմի համալսարանում ուսումը 2018-2019 ուսումնական տարվա ընթացքում շարունակելու հնարավորություն կստանա 4 ուսանող։
Մրցույթին կարող են մասնակցել Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի, Խմորման արտադրությունների տեխնոլոգիա և գինեգործություն բաժնի 2-րդ կուրսը հաջողութամբ ավարտած, բարձր առաջադիմություն ունեցող և անգլերենին լավ տիրապետող բակալավրիատի ուսանողները:

...
ԱԳՐՈԼՈՒՐ

Իրադարձությունների օրացույց

Հունիս 2018
Կիր Երկ Երք Չրք Հնգ Ուբթ Շբթ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Գրանցվեք նորությունների համար

10